Tehnicile mixte nu numai că încurajează experimentarea artistică, ci oferă și o oportunitate pentru exprimarea ideilor, emoțiilor și narațiunilor complexe prin texturi, culori vii și compoziții dinamice. Prin această abordare, artiștii pot depăși granițele mediilor individuale, creând opere de artă captivante, care provoacă ochiul și gândirea.

Exemplele de mai sus sunt reproducerea unei ilustrații realizată la cursurile noastre pentru copii. Încercând să reconstituim efectele din original, am adus împreună acuarela, tușul și o serie de instrumente convenționale - pensule, toc și peniță - și mai puțin convenționale - bețișoare pentru urechi și flori de câmp uscate. Așa am suprapus straturi de culoare, desen cu tuș și texturi expresive care îmbogățesc rezultatul final.

Acesta este un exemplu perfect de temă care reunește toate cerințele noastre: cunoștințe noi, prilej de a experimenta cu un mediu nou și o premiză care să le provoace creativitate micilor cursanți.

Vă așteptăm la cursuri dacă doriți să vedeți cum punem în practică aceste principii!

Imagine cu roata culorilor de Johannes Itten
23 octombrie 2023

Ce este o tehnică mixtă?

Săptămâna trecută am enumerat tehnicile pe care le învățăm la cursurile de desen și pictură. Printre acestea am menționat că abordăm și diverse tehnici mixte. Revenim acum ca să explicăm ce sunt acestea și de ce ne plac atât de tare.

Ce înseamnă o tehnică mixtă când vine vorba de artă?

Tehnicile mixte combină diferite medii și materiale într-o singură lucrare de artă. Acestea sunt adesea un amestec de elemente tradiționale și neconvenționale, aducând împreună tehnici precum pictura, desenul, colajul și realizarea de texturi. Artiștii folosesc diverse instrumente, de la pensule și cerneluri, la țesături, obiecte găsite și chiar elemente naturale, cum ar fi frunzele sau florile.

Oferim cursuri de desen și pictură pentru copii și adulți într-o atmosferă prietenoasă, la sediul nostru din București, Sector 2.